Informatii utile

Punerea corecta in opera a parchetului Liniaris este singura conditie necesara pentru a beneficia din plin de caldura pe care numai un parchet din lemn masiv o poate "radia".

Parchet de exterior (DECK)

Decking este denumirea utilizata pentru podeaua alcatuita din lamele de lemn, utilizata cu precadere in exterior. Deck-ul da o nota naturala si ecologica ambientului.

Datorita durabilitatii sale in timp, aproximativ 90 de ani, este o alternativa la pavajele din piatra, mai buna calitativ in anumite situatii datorita faptului ca in zilele toride are o temperatura mult mai scazuta decat pavajele din piatra. Deck-ul este striat din fabrica pentru a preveni alunecarea cauzata de ploi si zapezi.

Montajul
Deck-ul nu se monteaza direct pe suprafata de ciment.
Montarea se face pe elemente suport, de preferat din aceeasi esenta. Elementele se prind de sapa prin dibluri alcatuindu-se astfel un cadru pe care urmeaza sa se monteze lamelele deck.
Montajul lamelelor se realizeaza "mascat" cu ajutorul unor clipsuri fabricate dintr-un polimer special care nu devine casant pe perioada iernii, iar vara nu se deformeaza. La randul lor clipsurile se prind de cadrul alcatuit din elementele suport cu suruburi de inox care dupa montaj nu sunt vizibile.

Intretinerea
Intretinerea in majoritatea cazurilor se face prin tatarea cu uleiuri speciale pentru lemn de exterior, care asigura protectie impotriva oxidarii premature si a radiatiilor UV.
Tratarea se face in mod obisnuit la inceputul si la sfarsitul perioadei estivale printr-o aplicare simpla care nu necesita interventia unei persoane cu pregatire speciala.

Informatii utile

Parchetul Liniaris este livrat din depozitul fabricii cu o umiditate maxima de 12%.

Este necesar ca parchetul sa fie depozitat in incinta in care urmeaza a fi montat cel putin 14 zile pentru aclimatizare cu mediul.

Suprafata pe care se monteaza parchetul Liniaris trebuie sa fie plana si complet uscata.

Dupa montaj, pot fi folosite lacuri speciale pentru parchet care pot sa-i dea un anumit aspect: stralucitor, matasos sau mat.